Mättekniker

Vad gör en mättekniker?

Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats, men oftast sköter vi Mättekniker mätningarna likaså inmätningarna exempelvis på byggarbetsplatsen eller inom järnvägen. Vi granskar de befintliga ritningarna och matar in de tekniska uppgifterna in i dataprogram samt ställer in olika verktyg och instrument.

I det här yrket måste man vara oerhört noggrann och skärpt. Inte minst eftersom även väldigt små felaktigheter kan ha väldigt stor betydelse. Mättekniker är ett mycket viktigt och ansvarsfullt jobb. Som mätningstekniker har du ett stort ansvar i att göra inmätningar och utsättningar på ett korrekt och snabbt sätt, och du finns på plats före, under och efter hela processen. Genom att använda tekniska instrument och avancerade dataprogram mäter du både optiskt och med hjälp av satelliter. Jobbet i sig är väldigt varierande från dag till dag. Det är därför det är så roligt!

Mättekniker

Klicka på denna bild för att komma fram till en rekommenderad mättekniksfirma bland många byggföretag och projektledare. 

Utforska mer i våran blogg för att se fler intressanta inlägg inom området mätteknik

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *